Direct boeken?

Veelgestelde vragen - FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen.

Een verhuislift, ook wel ladderlift of meubellift genoemd, is een lift die word gebruikt om grote, zware of grote aantallen spullen omhoog of omlaag te liften. In plaats van eindeloos de trap op en af te moeten lopen met onhandelbare vracht kan ook een meubellift van Lift-express.nl worden ingezet. Zo kunnen alle spullen tot wel 400KG en tot aan de 12de verdieping (34 meter) zonder moeite met de verhuislift naar beneden of naar boven worden gebracht en gaan deze op de nieuwe locatie indien nodig weer net zo makkelijk met de verhuislift omhoog.

Wij verhuren enkel verhuisliften met een meewerkende operator/ervaren verhuizer zodat u de verhuislift niet hoeft te bedienen. Geen handleidingen ongelukken door gebrek aan ervaring maar een echte ervaren vakman aan uw zijde die bekend is met de verhuislift en weet wat wel en wat niet kan. Doordat hij veel ervaring heeft bouwt hij snel op en is ook weer snel klaar hierdoor is hij klaar in een fractie van de tijd die u er zelf voor nodig zou hebben gehad.

Lift-express.nl opereert vanuit Noord-Limburg. In deze regio zijn we sneller op locatie dan verhuisbedrijven uit het westen of uit de Randstad. Onze service is daarom dus ook goedkoper omdat wij minder tijd en kilometers nodig hebben om bij u langs te komen. Heeft u ons nodig in Limburg, Brabant of de Duitse grensstreek, dan zijn we meestal zo ter plaatse.

Bij Lift-express.nl kunt u al voor € 98,- per uur (zonder extra bijkomende kosten) een verhuislift huren. Deze prijs is inclusief btw en de hulp van een ervaren lift-operator. Onze reiskosten vergoeding bedraagt vanaf Venlo €0,59 per KM. Geen onverwachte kosten, maar een duidelijke prijsafspraak. Een overzicht van onze tarieven vindt u hier.

Ja, een verhuislift kan bijvoorbeeld losse meubelstukken of keukenapparatuur bij uw klanten rechtstreek in het appartement bezorgen. Onze verhuisliften zijn altijd inclusief operator /ervaren verhuizer.

Wij hebben daarnaast ook andere mogelijkheden en tarieven voor bedrijven. Wilt u hier meer over weten? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Dit varieert en is afhankelijk van de situatie. Omdat onze lift gemonteerd is op een wagen gaat het snel en veilig, onder moeilijke omstandig heden misschien wel 10 minuten. Is het een standaard situatie dan zijn we in 5 minuten klaar.

De praktijk bij ons heeft geleerd dat in het overgrote deel van de liftdrachten (80%) wij binnen een uur klaar zijn.

Is het een verhuizing van bijvoorbeeld een 2-persoons huishouden, en past het in een vrachtwagen (bakwagen) van 20m3 zijn we indien er voldoende hulp is en de spullen klaar staan in 2 uur klaar.

Als u twijfelt kunt u ons gerust bellen dan nemen we een en ander met u door zodat u niet voor onaangename verrassing komt te staan als het zover is.

Het is de bedoeling dat u aanwezig bent met voldoende “vrijwilligers”  om het verhuisplateau te laden, onze operator is wel een meewerkend verhuizer maar kan met het oog op de huurtijd niet alles zelf doen. Hij bedient de lift en geeft instructies, tevens adviseert hij hoe zaken het beste gedaan kunnen worden. Indien u echter geen hulp heeft en niet in staat bent zelf te tillen, komen wij met extra mankracht en nemen u al het werk uit handen.

Onze verhuislift heeft een draagvermogen van wel 400KG. Dit betekent dat er geen zaken zijn in een huisraad die wij niet kunnen liften.

De verhuislift die wij verhuren kan liften t/m 34 meter hoogte, dit is ongeveer 11 verdiepingen. Afhankelijk van de afstand van de lift tot de gevel wel te verstaan. Het kan ook zijn dat we niet hoog maar ver moeten liften, bijvoorbeeld over een diepe tuin of sloot. Heeft u twijfels bel ons of stuur een foto van uw situatie. Wij zoeken het uit en adviseren u wat u het beste kunt doen.

Wilt u de verhuislift huren van Lift-express.nl? Dan kunt u via onze website het aanvraagformulier invullen of telefonisch via: +31 643 710 777.

Gaat het om een groter project? Hiervoor kunt u bij ons een offerte op maat laten opstellen. 

Een verhuizing wordt meestal overdag gedaan, maar vaak gebeurt het dat onze hulp plotseling noodzakelijk is. Bijvoorbeeld een bank op zaterdagmiddag gekocht en in de aanhangwagen meegenomen past niet door het trappenhuis en staat in het halletje de zaak te blokkeren. Een telefoontje naar ons en binnen een paar uur staat de bank in de woonkamer.

Voor ons heeft een week 7 dagen en zolang er licht is kunnen wij uw spullen liften.

Ja, onze ladderlift een een draagvermogen van 400Kg. Het komt regelmatig voor dat wij piano’s moeten verhuizen.Piano’s bezorgen menig eigenaar de nodige slapeloze nachten. Wij hebben veel ervaring met piano’s, u zorgt voor 2 of 3 hulpkrachten en wij regelen dat de piano heelhuids gelift wordt.

Er zijn veel benamingen voorronde lift, wij noemen hem verhuislift. Andere benamingen zijn meubellift en ladderlift, er is geen wezenlijk verschil.
Wel belangrijk is of het een lift betreft gemonteerd op een wagen zoals de onze of een zogenaamde sleeplift.

De sleeplift is een soort aanhangwagen met daarop de liftinstallatie, bezwaar van deze is dat de lift nooit de stabiliteit kan hebben in vergelijking met een vaste verhuislift en dat de op- en afbraaktijden beduidend langer zijn. Dit heeft dan weer tot gevolg dat de huurprijs onnodig hoger wordt.

Onze kern activiteit is het bedienen van de verhuislift, maar als u ons wilt inhuren voor een complete verhuizing kunnen we u ook van dienst zijn. Dankzij onze partners beschikken wij over de mogelijkheid om ook complete verhuisdiensten aan te bieden, via het contactformulier kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen.

In welke stad?