Selecteer een pagina

Verhuistips

Voor een vlotte en soepele verhuizing

U bent op deze site belandt omdat u wellicht met de gedachte speelt om uw verhuizing in eigen regie te gaan doen. Wat komt er allemaal kijken bij een verhuizing? Wat moet ik doen aan voorbereidingen? Wie moet ik vragen voor hulp, hoeveel hulp heb ik überhaupt nodig? Gaat alles via de trap? Of moet ik een verhuislift huren? Met deze verhuistips voorkomt u veel gemaakte fouten en bent u beter voorbereid.

blank
blank
blank

Verhuizen? Makkelijk met Lift Express!

Dozen

Zorg dat u voldoende dozen in huis heeft, per persoon heeft u er al gauw zo’n 20 dozen nodig.
Begin niet de dag van tevoren maar doe elke dag een paar dozen.

Voor kleding zijn speciale garderobedozen te koop, u haalt de kleding uit de kast en hangt ze aan het knaapje in deze speciale doos. In de nieuwe woning omgekeerd. Dit spaart echt veel tijd.

Zorg dat zware spullen op de bodem van de doos liggen, maak dozen niet zwaarder dan pakweg 20 kilo. Zorg dat de dozen goed sluiten, desnoods met ducttape dichtplakken.

Ga met systeem te werk, werk per ruimte en zorg dat er in een doos alleen spullen uit die ruimte in gaan. Schrijf op de doos duidelijk naar welke kamer hij moet in de nieuwe woning en wat erin zit.

Handig is het om in de nieuwe woning elke ruimte een nummer te geven, want een omschrijving als “slaapkamer Ria” is niet voor iedereen duidelijk! Hang bij iedere ruimte een vel papier met daarop het kamernummer. Zo weet iedereen waar alles naar toe moet.

Inventariseer

Inventariseer wat u allemaal aan grote spullen heeft, meet dit op en controleer of het in het nieuwe huis door de deur, gang en trappengat past, hoe is het oorspronkelijk in uw huidige huis naar binnen gekomen? Wellicht heeft u voor het uithuizen een verhuislift nodig of bij het inhuizen! Als op de dag van de verhuizing spullen toch te groot zijn is een verhuislift wellicht niet voorhanden, informeert u zich dus goed.

Zorg dat u vulmateriaal heeft, hiermee zorgt u ervoor dat spullen die een onregelmatige vorm hebben niet gaan schuiven in de verhuiswagen.

Verhuisdekens

Zorg voor verhuisdekens, hiermee kunt u kostbare spullen als TV’s, kasten, spiegels en schilderen inpakken en beschermen.

Zorg dat de wasmachine en vaatwasser, geen water meer bevatten en de trommel vastgezet is. Als het water tijdens de rit eruit loopt worden de dozen en andere zaken nat.

Brandbaar

Zorg dat u geen brandbare spullen mee laat gaan met de verhuiswagen, het risico op lekkage en de gevolgen daarvan zijn te groot en het is uw verantwoordelijkheid. Houd ze dus apart en neem ze ook apart mee.

Lampen

Neem de moeite om lampen te ontmantelen, draai de lamp eruit haal de lampenkap eraf en pak alles zorgvuldig in. Een lamp zo meenemen overleeft hij meestal niet!

Servies

Pak servies apart in. Wikkel alle individuele delen in papier en zorg dat, eenmaal in de doos, de spullen niet rinkelen, om dat te voorkomen vulmiddel tussen het servies stoppen. Schrijf op de doos dat het breekbaar is!

blank

Gemakkelijk verhuizen is een klant met een zorg minder, dat is onze missie!

Verhuislift

Als u uit een bovenwoning of flatwoning vertrekt of juist hier naar toe gaat. Houdt u er dan rekening mee dat met al het gesleep door het trappenhuis uw spullen te lijden hebben net zoals het trappenhuis en u en uw hulp een dag lang ongekend zware arbeid moeten verrichten. Het alternatief is om een en ander zelf te doen met assistentie van onze verhuisliftservice. U zorgt dat alles zoals hierboven beschreven in dozen klaarstaat en onze ervaren verhuisliftoperator zorgt dat alles snel en veilig omlaag en omhoog komt. U spaart zeeën van tijd en uw spullen komen onbeschadigd aan.

Professionele hulp bij de verhuizing

Misschien wordt het u toch teveel, of kunt eenvoudig niet voldoende vrijwilligers regelen voor de grote dag. Gewoon een paar vakkundige handen die u helpen met uw spulletjes veilig te transporteren zijn, mits mits tijdig gereserveerd altijd welkom.

Staat uw regio er niet bij? Neem dan contact met ons op om te kijken wat we voor u kunnen betekenen.

blank

Verhuislift (meubellift) nodig? Reserveer nu bij Lift-Express.nl!

Offerte aanvragen


In welke stad?